Eén grote bemoediging, een teken van hoop!

Eén grote bemoediging, een teken van hoop!

En dat is één grote bemoediging, een teken van hoop!!  (Op de foto: in de kerk wordt de film gedraaid over het leven van Jezus) Als je de zendingsreis zou willen pakken in een paar woorden is de titel van dit stukje, Eén grote bemoediging, wel op zijn plek.Michael, Judith, Marcel, Johan en Willemien hebben een week opgetrokken met de leden v.d. Bumandanda Church in Mbale, Uganda. Het werden dagen van geven en nemen. Het ontvangst was hart-verwarmend en wat wij als Christenen hebben kunnen betekenen voor hen verwarmde hun hart!Als team hebben we op verschillende terreinen wat mogen betekenen:   **aanschaf verf om de kerk te schilderen,   **   aanschaf nieuwe snaren voor de gitarist,   **   ontmoeting/gebed met de oprichters v.d. kerk,   **   samen zingen/kerkdienst beleefd,   **   elkaar verteld wie God voor ons is,   **   als dank, getrakteerd op 300 maaltijden voor groot en klein,   **  de film over het leven v. Jezus getoond,   **   schoolmateriaal geschonken aan lagere school,   **   Bijbels in  locale taal aangeschaft voor de kerk  **   Voor veel Ugandezen een blijvende goede herinnering, want ons bezoek was in de wijde omtrek bekend.
Elke dag reden we in een busje hobbel de bobbel door het Afrikaanse land, waar kinderen ons herkenden en nariepen “Mzungu”Mzungu” wat blanke betekend. Bananen-en koffieplantages, eenvoudige hutjes, veel kinderen, handel langs de straat, de rode grond……het was er allemaal.De prachtige natuur van Uganda bedekte soms de armoede.We waren als team dagelijks omringd door Ug.vrienden van Johan en Willemien.Met elkaar hebben we deze bijzondere tijd beleefd.Terug in Nederland zijn we vol van dankbaarheid en het geloof dat God het goede gaat zegenen!!
En dat is één grote bemoediging, een teken van hoop!!  (Op de foto: in de kerk wordt de film gedraaid over het leven van Jezus)